:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Apklausa
Ar važiuojate į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą
 
Reklama
Reklama

Niekada nemiegantis Niujorkas ir jo įdomybės

time-aikste-niujorkasKoks tas didžiausias, populiariausias ir daugelio pagrindiniu kelionių ar net gyvenimo tikslu laikomas JAV miestas - Niujorkas? Gyventojai pasakoja, jog tai niekada nemiegantis ir nepailstantis, kava iš „Starbuckso“ kvepiantis, garsenybių ir kitų žymių žmonių pilnas miestas, kuriame gyvena daugiau nei 8 mln. gyventojų (jei skaičiuotumėme ir priemiesčių gyventojus – 22 mln.), skamba apie 170 skirtingų kalbų ir visuomet vyksta kažkas įdomaus. Niujorkas, dar vadinamas „Didžiuoju obuoliu“, įkurtas 1626, o šį pavadinimą gavo 1664 metais, kuomet jį užėmė anglų kariuomenė. Ir štai jau kelis šimtus metų, Niujorkas laikomas svajone, miestu, kuriame gali išsipildyti viskas, ko kada nors norėjote ar net norėsite. Tai miestas, kuriame norint pasiekti karjeros aukštumų būtina dirbti už penkis, tačiau sulaukiamas atlygis - taip pat atitinkamas. Taigi, ką šiame mieste galima pamatyti, patirti ir nuveikti ir kuo, be jau išvardintų dalykų, Niujorkas toks ypatingas?

Įdomūs faktai apie Niujorką

Niujorke kasmet nufilmuojama apie 250 vaidybinių filmų. Pamenate, kuomet minėjome, jog Niujorkas naktimis nemiega? Šį faktą įrodo ir tai, jog šio miesto metro stotys dirba net naktį. Kiekvieną darbo dieną, Niujorko metro sistema naudojasi apie 5 milijonus žmonių ir net 36 proc. dabartinių Niujorko gyventojų gimėt ne Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dar vienas, labai įdomus faktas, yra tas, jog konkurencija šiame mieste – begalinė. Pasirodo, kad metro muzikantai norėdami groti metro stotelėse, turi sudalyvauti ne vienoje atrankoje, o daugelis atlikėjų yra groję garsiojoje Niujorko salėje Carnegie Hall. Vadinasi, norint pasiekti kiek daugiau nei galimybės groti metro stotelėse, reikia daug dirbti ir būti tikrų tikriausiu profesionalu.



Lankytinos vietos

Yra tam tikros vietos, kurias atostogaujant ar gyvenant Niujorke aplankyti tiesiog būtina, tai:

Empire-State-Building niujorkas1. „Empire State Building“, pastatas, kurio aukštis – 381 m. Šis pastatas laikomas garsiausiu XX a. dangoraižiu nuo kuro apžvalgos aikštelės galima Niujorką pamatyti kaip ant delno.

2. „Times“ aikštė – traukia daugelį turistų, nes garsėja gausybe įvairaus tipo ir pobūdžio parduotuvėmis bei barais. „Times“ aikštė visuomet garsėjo kaip sekso parduotuvių, striptizo barų ir kabareto šou vieta.

Statue of_Liberty3. Laisvės statula - 46,6m aukščio ir 205 t svorio statula, garsėjanti visame pasaulyje. Tiesa, straipsnio „Ko nedaryti Niujorke?“ autorė Julie Schwietert, tikina, kad keliauti prie Laisvės statulos neverta. Taip yra todėl, kad vykdami pasižiūrėti į Laisvės statulą, sugaišite pernelyg daug laiko spūstyse, tad jei labai norite pamatyti šį statinį, geriau nuvykite į Elio salą, iš kurios Laisvės statulos vaizdas gerokai geresnis nei pačioje statulos saloje.

meno-muziejus-niujorkas4. Metropolitano meno muziejus – jau minėta Julie Schwietert, vietoj metropolitano muziejaus siūlo geriau apsilankyti MOCA, MOCADA, El Museo del Barrio arba Žydų muziejų. Ar pasikliausite jos nuomone, priklauso tik nuo Jūsų pačių, tačiau pabuvojus Niujorke, tačiau neapsilankius garsiajame MET'e vėliau galite dėl tokio sprendimo gailėtis, nes čia sutalpinta daugiau nei 2 mln. žymiausių ir garsiausių pasaulio meno kūrinių.

broadway-new-york5. Brodvėjus - pagrindinėje Manhatano gatvėje yra gausybė teatrų, kurie vilioja ir turistus ir Niujorko gyventojus, tad čia apsilankyti tikrai verta.

Reikiamus lankytinus objektus (ne tik išvardytus, nes, patikėkite, jų yra gerokai daugiau) galite rasti Niujorko žemėlapyje arba turistui skirtame gide.

Gyventojų atsiliepimai

Kalbant apie Niujorką reikia pasidalinti ir kitų asmenų nuomone apie šį miestą. Visai neseniai Lietuvoje pasirodė lietuvės Linos Plioplytės kurtas, Niujorke filmuotas filmas „Advanced style“. Ir štai viename interviu ji pasakojo apie miestą, kuriame gyvena. Žurnalistė pasiteiravo, kokius tris Niujorko dalykus Lina įvertintų kaip pranašumus ir kuriuos kaip minusus? Atsakymai patvirtino jau anksčiau girdėtas tiesas. Režisierė Niujorko privalumais laiko faktą, jog miestas iš tiesų niekada nemiega, kad kaip tik čia gali sutikti mylimus aktorius, dainininkus, muzikantus, ir šiame mieste visuomet bus ką veikti, nes jis – neišsemiamas kūrybos ir veiklos šaltinis.

Esminiai minusai – išgyventi šiame mieste labai brangu, tad norint čia gyventi, kurti ir veikti, būtinai reikia nuolat dirbti. Daug dirbti. Žiemos Niujorke itin šaltos, o vasaros per karštos ir, anot Linos, būtina per porą mėnesių bent kartą išvykti už miesto ribų, kad asmuo pailsėtų nuo didelio žmonių srauto, kitaip galima susirgti šizofrenija.

Taigi apie šį miestą, galima kalbėti kaip apie žmogų, o gal tiksliau, kaip apie personažą, kuris yra įdomus, nevienalypis, niekada nepailstantis ir dėl įdomaus „charakterio“ tapęs labai įdomiu. Daugelio žmonių svajone.

Suraskite norimą vietą Niujorke http://newyork.placeilive.com

 
Reklama
Reklama