:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Apklausa
Ar važiuojate į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą
 
Reklama
Reklama

Kaip išrinkti dovaną?

interneto-erdveArtėjant šventėms, vis dažniau susimąstome apie siurprizus artimiesiems – subtiliai parinktos dovanos stiprina ne tik asmeninius, bet ir dalykinius santykius. Tiesa, išrinkti gerą dovaną nėra taip lengva kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – mes turime žinoti artimųjų pomėgius ir nuspėti jų norus. Ypatingai daug problemų sukelia kaina – galvodami apie brangiau kainuojančias prekes jaučiamės laisvesni, deja, dažniausiai esame priversti skaičiuoti kiekvieną centą. Tiesa, šioje situacijoje gelbsti prekybos centrų organizuojamos akcijos – nuolaidų kuponai ar prekių išpardavimas padeda mums ne tik sutaupyti, bet ir pradžiuginti artimuosius jaukiomis ir šiltomis dovanomis.

Ieškodami tinkamos dovanos šeimynai ar draugams, turite objektyviai įvertinti žmonių pomėgius, jų amžių ir darbo pobūdį. Visuomenėje vis dar sklando mitas, tvirtinantis, kad dovanoti turime tai, kas patinka mums. Deja, realybė yra kiek kitokia – jums artimos dovanos gali visiškai nepatikti jūsų draugams, kadangi skiriasi jūsų pomėgiai, laisvalaikio praleidimo būdas ar net požiūris į gyvenimą. Siekdami pradžiuginti draugus ir artimuosius, privalote vadovautis laiko patikrintomis taisyklėmis. Pirmiausia – dovana turi atitikti konkrečią progą, t. y. jei šiltuoju metų laiku yra organizuojamas žieminių pirštinių išpardavimas, šios dovanos nereikėtų skirti draugui, gimtadienį švenčiančiam vasaros viduryje. Be to, visuomet reikia įvertinti tarpusavio santykius, t. y. mielas ir mažas smulkmenas galite dovanoti mylimam žmogui, tačiau verslo partneriui rinkitės praktišką ar prestižinį aksesuarą.

Ieškodami dovanos objektyviai įvertinkite būsimas savo išlaidas. Nesirinkite ypatingai brangios dovanos, kadangi ji gali būti traktuojama kaip jūsų bandymas įsiteikti arba pasipuikuoti, be to, tokia dovana įpareigos jūsų draugą atsilyginti tuo pačiu ir privers jį jaustis nepatogiai. Jei nesate tikri, kokia linkme pasisuks šventinis vakarėlis, rinkitės dovaną, kurią galima išpakuoti visų svečių akivaizdoje. Beje, nepamirškite pagalvoti ir apie dovanos teikimo etapą: gražų dovanų popierių ar estetiškai patrauklią dėžutę, juosteles ir kaspinėlius. Tiesa, apdailos priemonės privalo derėti tarpusavyje. Jei dovana įteikiate asmeniškai, nepamirškite pasakyti kelių gražių žodžių ar palinkėjimo.



Ieškodami tinkamos dovanos, pagalvokite apie žmogaus charakterį ir temperamentą. Psichologai tvirtina, kad sangvininkams patinka ekstremalios dovanos. Šie asmenys moka prisitaikyti prie situacijos, vengia nuobodulio ir visuomet ieško naujų iššūkių, todėl džiaugsis šuoliu parašiutu ir kelionės bilietu. Šio tipo žmonės nevertina praktiškų ar daug kantrybės reikalaujančių dovanų. Cholerikai mėgsta išsiskirti, jie yra impulsyvūs ir jausmingi, todėl taip pat įvertins aktyvių pramogų dovanas ir galimybę išbandyti kažką naujo. Ekstremalių ir šokiruojančių dovanų nesiūlykite flegmatikams. Šie žmonės yra ramaus charakterio ir švelnaus būdo, todėl jie žavisi daug kantrybės reikalaujančiomis dovanomis, pvz., knygomis, galvosūkiais, lavinamosiomis pamokomis, masažais ar bilietais į teatrą. Netikėtos ir praktinės prasmės neturinčios dovanos juos gali sugluminti. Melancholikai pasižymi itin dideliu jautrumu ir drovumu, jie yra emociškai pažeidžiami, todėl jiems puikiai tiks linksmos dovanos. Atsisakykite siurprizų ar dovanų, kurios vers gavėją rodyti savo drąsą, išmintį ar artistinius sugebėjimus. Beje, melancholikai mėgsta planuoti, todėl galite jiems leisti dovanas išsirinkti savarankiškai.

 
Reklama
Reklama