:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Plieno čerpės - atnaujinta klasika

79879C7540F1504C5EC094350AC67698B3D476D8BFD55F4421pimgpsh fullsize distrNors kalbant apie čerpes dažniausiai įsivaizduojamas molio gaminys, tačiau šiuolaikinės technologijos leido sukurti modernesnį ir tobulesnį produktą – plienines čerpes. Tai drąsiai galime pavadinti patobulinta klasika. Koks yra plieno čerpių privalumas ir kuo jos išsiskiria padės išsiaiškinti www.vilrufas.lt specialistai.

Kuomet žmonės pradėjo naudoti šlaitinius stogus, pastebėjus, jog tokie stogai daug geriau susitvarko su sniego apkrovomis, tuomet ir prasidėjo čerpių era. Tiesiog molines čerpes buvo paprasta pagaminti ir jos pasirodė esančios geriausia stogo danga šlaitiniam stogui. Istorija vingiavo tolyn, keitėsi amžiai, technologijos ir jau kuris laikas į tradicinių stogo dangų kompaniją prisijungė plieno čerpės.

Kaip ir tradicinės molio čerpės, plieno čerpės yra lengvai formuojamos, ekologiškos, atsparios aplinkos poveikiui ir šalčiui – tai ypatingai svarbu mūsų klimato zonoje. Tačiau plienas jau kuris laikas naudojamas stogo dangai, kadangi yra daug lengvesnis nei molis. Priklausomai nuo gamybos technologijos, plieninė danga gali būti net 10 kartų lengvesnė už molinę. Todėl ji tinkamesnė didesniems stogams ir atšiauresnėms klimato sąlygoms, kur kritulių kiekis žiemą yra daug didesnis ir apkrovos namui bei stogui yra didelės.



Kitas plieno čerpių privalumas – ilgaamžiskumas. Apie jų keitimą galima pamiršti pusei amžiaus, todėl jomis dengiami tiek pramoniniai pastatai, tiek gyvenamieji. Dažnai gyvenamųjų namų savininkai baiminasi, jog plienas gali būti „triukšmingas“, t.y. lyjant į stogą atsimušantys lietaus lašai visai nekurs lengvos simfonijos, o labiau primins triukšmingą roko koncertą. Vilrufas.lt specialistai patikina, jog plieninės čerpės nėra triukšmingesnės nei kita stogo danga. Tą rodo ir įvairūs publikuojami tyrimai. Plieno stogo danga klojama ant kieto pagrindo, o tuo tarpu izoliacinės medžiagos bei tuščia erdvė susidaranti šlaitiniame stoge užtikrina papildomą garso izoliaciją.

Renkantis plieno čerpes matomas ir didelis spalvų pasirinkimas, nuo juodos iki baltos, nuo raudonos iki žalios, nuo sidabro iki grafito. Tad netgi įmantriausi eksterjero sprendimai gali būti įgyvendinti pasitelkus ekologišką bei patvarią stogų dangą. Kuri, beje, ir yra pakankamai pigus sprendimas.

 
Reklama
Reklama