:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių kriminalistų vadas Virginijus Jankauskas įspėja netikėti „prokuroru Giedriumi“

policija-bendraSausio 15-osios popietę, pas dvi garbaus amžiaus Telšių miesto gyventojas apsilankė prokuroru prisistatęs asmuo, kuris, pateikęs neva darbo pažymėjimą, apgaulės būdu iš vienos moteriškės pasisavino nemenką sumą pinigų ir aukso dirbinių, kitai iš rankinės pavogė piniginę.

Telšiuose, Kęstučio g., pas 78 metų moterį į namus užsukęs „prokuroras Giedrius“ pradėjo pasakoti apie giminaičių įvykdytas nusikalstamas veikas, paprašė į butą įsileidusios moters asmens tapatybės dokumento bei užsiminė apie kitą dieną jos namuose vyksiančią kratą. Kad galėtų pasirašyti ant pateiktų dokumentų, senolė nuskubėjo į virtuvę akinių. Likęs vienas, į butą užsukęs nepažįstamasis spėjo iš rankinės ištraukti piniginę, su joje buvusiais 40 eurų ir prekybos centro nuolaidų kortele. Laimei, pačiu laiku į namus grįžo telšiškės vyras, tad nepažįstamajam beliko pasišalinti iš buto.

Beveik tuo pačiu laiku, nuo prokuroru prisistačiusio vyro nukentėjo ir 80-metė, gyvenanti Dariaus ir Girėno gatvėje. Į butą įsileidusi nepažįstamą asmenį, moteris išgirdo panašią istoriją ir, neva teisėsaugos darbuotojui norėdama padėti kitą dieną sklandžiai įvykdyti kratą, paprašyta, ji apsimetėliui atnešė turėtus 875 eurus ir aukso dirbinius, kurių suma siekia 480 eurų. Dailiai įvyniojęs į popierių, vyras pasiteiravo, kur būtų galima padėti moters turtą, kad šis būtų apsaugotas vyksiančios kratos metu. Parodžius vietą sekcijoje, į ją ir buvo nunešti suvynioti pinigai bei papuošalai. Tačiau tik po to, kai vyras iš buto išėjo, moteris suprato buvusi apgauta – sekcijos lentynoje mėtėsi tik popieriaus skiautė. Nei pinigų, nei aukso, nebebuvo nė kvapo. Dėl įvykdytų nusikalstamų veikų, abiem atvejais Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus pagal LR BK 178 str. (Vagystė).



Policijos pareigūnai ragina gyventojus būti budriais ir į savo namus neįsileisti įtarimą sukėlusių asmenų. „Jei pas jus apsilankytų atstovu iš prokuratūros ar kitos įstaigos prisistatęs asmuo, jį įsileiskite tik išsiaiškinę konkretų apsilankymo tikslą ir nustatę jo tapatybę. Kilus net menkiausiam įtarimui, visada kvieskite policiją“, – į gyventojus kreipiasi Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Virginijus Jankauskas.

Siekiant apsaugoti miesto ir rajono gyventojus, policijos pareigūnai ėmėsi visų įmanomų priemonių, leisiančių kuo greičiau nustatyti įtariamąjį. Gyventojų, pas kuriuos taip pat buvo apsilankęs prokuroru ar kitu asmeniu prisistatęs įtartinas asmuo, net jei nuo jo nenukentėjote, prašome informuoti policijos pareigūnus, tel. (8 444) 60343, pranešti anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 444) 60345, el. paštu: telsiuvpk.bud@policija.lt arba atvykti į policijos komisariatą, adresu karaliaus Mindaugo g. 1, Telšiuose.

Telšių apskr. VPK informacija

 
Reklama
Reklama