:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Tryškiuose pareigūnai sustabdė neteisėtą naminės degtinės gamybą

rsz 2015-01-21 namine degtineSausio 20-osios vakarą, apie 17.23 val., pas 44 metų pilietį, gyvenantį Telšiuose, Tryškių miestelyje, apsilankė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai. Į vyro namus užsukę neatsitiktinai, jie, apžiūrėję patalpas, nusileido į rūsį, esantį po namu. Ten aptikta naminei degtinei namų sąlygomis gaminti skirta įranga. Netoliese pastebėtas ir 10 litrų talpos indas, kuriame buvo jau pagaminto stipraus alkoholinio gėrimo – 3,5 litro skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Namo rūsyje taip pat buvo ir 30 litrų talpos indas su gelsvos spalvos raugu, paruoštu naminės degtinės gamybai. Neteisėtai laikomą įrangą, naminę degtinę ir raugą jai gaminti pareigūnai išėmė.

Neteisėta veika įtariamo Tryškių gyventojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas) 1 d. Įtariamajam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pareigūnai nuolat vykdo įvairias policines priemones, kurių metu siekiama išaiškinti kuo daugiau nelegalia veika užsiimančių pažeidėjų. Gyventojų taip pat prašoma, turint informacijos apie vykdomą naminės degtinės gamybą ar jos realizavimo atvejus, informuoti Telšių aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnams, tel. (8 444) 60343, bendruoju pagalbos telefonu 112, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345, el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai arba užsukti į policijos komisariatą, Karaliaus Mindaugo g. 1, Telšiuose.



Telšių apskr. VPK informacija

 
Reklama
Reklama