:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Apklausa
Ar važiuojate į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą
 
Reklama
Reklama

Telšių moksleiviams pradėtos paskaitos apie saugų eismą

policija-vaikaiTelšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – aps. VPK) 6-10 klasių moksleiviams pradėtas paskaitų, saugaus eismo tema, ciklas. Į paskaitas, iki mokslo metų pabaigos, atvyks moksleiviai iš visų Telšių miesto mokyklų.

Pirmosios paskaitos pradėtos prieš pat Saugaus eismo dieną. Jos, kovo 28-ąją ir balandžio 4-ąją, organizuotos patiems mažiausiems projekto dalyviams – 6-7 klasių „Atžalyno“, „Germanto“ ir V. Borisevičiaus mokyklų moksleiviams. Kaip tinkamai elgtis gatvėse ir keliuose, kaip išvengti eismo įvykių nelaimių ir galimų pasekmių pasakojo Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus veiklos organizavimo ir prevencijos grupės vyresnysis specialistas Paulius Zaramba. Jis moksleiviams taip pat priminė pagrindinius pėstiesiems, dviračių bei mopedų vairuotojams keliamus reikalavimus.

Susitikimų metu statistiką apžvelgė ir dažniausiai pasitaikančias nelaimių priežastis keliuose įvardijo VĮ „Telšių regiono keliai“ eismo skyriaus vadovas Arūnas Raibužis ir šio skyriaus inžinierius Vygantas Mikuta. Moksleiviams didelį emocijų pliūpsnį suteikė Telšių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai Mantas Karečka ir Ernesta Mikutaitė. Jie moksleiviams pristatė ir leido išbandyti „girtumo akinius“, kurių pagalba vaikai turėjo galimybę suvokti, kaip girtumas apsunkina net elementariausių veiksmų atlikimą.



Šio projekto, kurio metu siekiama mokiniams įdiegti saugaus eismo svarbą, organizatoriai – Telšių aps. VPK Kelių policijos skyrius, VĮ „Telšių regiono keliai“ ir Telšių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyrius.

Telšių aps. VPK informacija

 
Reklama
Reklama